van der Horst

Corsica: Meeke opent furieus

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
De Brit Kris Meeke heeft zich vrijdagmiddag met twee kanontijden bovenaan het klassement gezet in de Rally van Corsica, manche vier van het WRC. In zijn Citroën C3 troeft hij voorlopig Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) en Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) af.
Het werd al snel duidelijk dat Meeke zich op kop ging zetten in Corsica. De Brit haalde hard uit op de openingsproef en zette de tegenstand op minstens vijf seconden ook al konden de eerste wagens, zoals Ogier, profiteren van een vrij proper wegdek. Ogier en Neuville volgden. Op de tweede proef net hetzelfde beeld: Meeke met een nieuwe scratch, Ogier op twee en Neuville op drie.

Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) noteerde twee keer een vierde tijd en is ook vierde in de algemene stand, voor Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) en Craig Breen (Citroën C3 WRC). Jari-Matti Latvala is voorlopig zevende en eerste Toyota. Teamgenoot Juho Hänninen ging opnieuw in de fout en is al buiten strijd.

Vooraan leidt Meeke dus. De Brit telt al een voorsprong van 8,9 seconden op Ogier en 17,2 seconden op Neuville die niet helemaal tevreden was met de set-up. Ook op de shakedown moest de Oostkantonner nog echt zoeken naar de goede afregeling.

In WRC2 is Andreas Mikkelsen een logische leider in zijn Skoda Fabia R5, maar Eric Camilli houdt zijn Ford Fiesta R5 verrassend dicht. De Fransman heeft amper 6 tellen achterstand.

Vrijdagmiddag moeten dezelfde twee proeven nog eens afgewerkt worden.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 7 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons