van der Horst

WRC Corsica: Neuville (opnieuw) op zegetocht

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is nog twee proeven verwijderd van een eerste seizoenswinst in zijn Hyundai i20 WRC. Hij telt bijna 40 seconden voorsprong op Sebastien Ogier die mechanische problemen kende op de slotproef van de voorlaatste dag.
Neuville opende zaterdag furieus en boog zijn achterstand van 25 seconden na twee proeven om in een voorsprong van bijna tien seconden op Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). De Oostkantonner werd wel een beetje geholpen door de opgave van Kris Meeke die tot de middag aan de leiding reed. De Citroën C3 WRC gaf de geest na KP6.

Ogier kwam nog wel terug op KP7 maar kende op de slotproef problemen waardoor hij plots bijna 40 seconden verloor. De Fransman telt 38.8 seconden achterstand op Neuville die behoudens foutjes of pech op weg lijkt naar winst.

Dani Sordo zet virtueel een tweede Hyundai op het podium, maar ook Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) maakt nog kans op een stek op het podium. Hij volgt op 1:09.4 van de leider en op ruim tien tellen van de Spanjaard.

In WRC2 staat er geen maat op Andreas Mikkelsen en zijn Skoda Fabia R5. Mikkelsen is zelfs zevende algemeen.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 8 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons