van der Horst

WRC Corsica: Ogier snelste op shakedown

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Tijdens de shakedown van de Tour de Corse, de vierde WRC-manche, heeft kampioenschapsleider Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) de besttijd neergezet na drie runs. Met Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), Kris Meeke (Citroën C3 WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) worden de eerste vier plaatsen bezet door vier verschillende merken.
  • Dreamdrive
Het spelletje psychologische oorlogsvoering is minstens even belangrijk als de chrono tijdens de shakedown. Normaal gaat Ogier er prat op om de shakedown te openen, omdat hij ook als eerste wagen de weg op moet tijdens de rally en zo vergelijkbare condities tegenkomt. Maar Hyundai was Ogier te snel af door Dani Sordo en Thierry Neuville voor Ogier de baan op te sturen. Beiden stonden dan ook een bovenaan na de eerste run.

Maar Ogier verbeterde de tijd in de tweede run en zette in zijn derde run een tijd neer van 3:50.7 minuten over dik vijf kilometer. Paddon verraste en eindigde op amper 6 tienden, Meeke op 9 tienden. Latvala werd vierde met zijn eerste tijd. De Fin was samen met Sordo en Neuville de enige die hun eerste tijd niet konden verbeteren. Neuville eindigde uiteindelijk vijfde, ex aequo met Latvala.

De rally start vrijdag. Verspreid over drie dagen moeten er (amper) tien ritten worden afgewerkt, maar het gaat wel om marathonproeven tot zelfs 50 km. De afsluitende Power Stage zondag is de kortste met zijn 10 km.

Foto: Red Bull Pool

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 6 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons