van der Horst

WRC: Craig Breen overleden na ongeval tijdens pre-event test voor de Rally van Kroatië

Craig Breen - Hyundai i20 Rally1
Craig Breen - Hyundai i20 Rally1
De 33-jarige Ier Craig Breen is donderdag overleden. Dat bevestigt Hyundai Motorsport in een korte schriftelijke verklaring. Hij kwam om het leven na een ongeval tijdens een testsessie naar aanleiding van de Rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC.
  • Dreamdrive
Craig Breen
Craig Breen
Een donderslag bij heldere hemel, zo kwam het nieuws van het overlijden van Craig Breen binnen.
"Hyundai is diep bedroefd te bevestigen dat rijder Craig Breen vandaag zijn leven heeft verloren na een ongeluk tijdens de pre-event test voor de Rally van Kroatië", opent de verklaring. Hyundai meldt nog dat co-rijder James Fulton ongedeerd is na het incident. Het team wenst familie en vrienden hun medeleven toe.

Breen was sinds dit jaar opnieuw aan de slag bij Hyundai, als teamgenoot van Thierry Neuville, maar reed eerder ook voor M-Sport, Citroën Racing en Peugeot. De Ier won geen enkele manche in het WRC, maar hij stond wel acht keer op het podium. Bij zijn grootste successen noteren we vast en zeker zijn overwinning in de Ypres Rally, in 2019.

Craig Breen - VW Polo R5
Craig Breen - VW Polo R5
Het ongeval doet meteen denken aan het tragische ongeluk in de Italiaanse Targa Florio, in 2012. Breen verloor toen zijn co-rijder Gareth 'Jaffa' Roberts in een ongeval. Het zou de Ier tekenen voor zijn leven.

Ook Autosport.be is met de gedachten bij familie en vrienden, maar ook zijn teamgenoten bij Hyundai Motorsport.

Foto: Wilfried Geerts, Hyundai Motorsport en Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons