van der Horst

WRC Sardinië: Dani Sordo pakt de kop

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo staat na vier proeven in de Rally van Sardinië aan de leiding. Hij nam die positie over van Teemu Suninen die zijn uitstekende openingsfase niet helemaal kon doortrekken. Thierry Neuville is vijfde, maar heeft nog altijd het podium in het vizier.
  • Hamofa Performance
Op de proef waar Teemu Suninen (Ford) verwoestend uithaalde vanmorgen, kwam de concurrentie hem bijbenen in de tweede ronde. Enkel de Hyundai's van Thierry Neuville en Ott Tänak verloren nog wat tijd. Zij waren als enige onderweg met twee reservebanden en verloren een pak snelheid op de technische stukken. Bij Tänak lijkt er meer aan de hand, maar de Est hield de lippen stijf. 

Op de slotproef van de ochtend haalde Dani Sordo (Hyundai), net zoals in de openingsronde, nog eens verwoestend uit. Hij reed bijna tien seconden sneller dan de rest, met Thierry Neuville als eerste van de achtervolgers. De Spanjaard nam zo ook de leiding over van Suninen die nu tweede is op 7.5 seconden.

Sébastien Ogier (Toyota) is derde op 18.6 seconden. Elfyn Evans (Toyota) volgt op 24.7 seconden als vierde. Neuville houdt zijn achterstand net onder halve minuut als vijfde en houdt dus uitzicht op een podiumstek. Kalle Rovanperä (Toyota) kende een wisselvallige ochtend is zesde op driekwart minuut. 

Na Esapekka Lappi (Ford) moest ook Takamoto Katsuta (Toyota) het strijdtoneel verlaten nadat hij van de baan ging.

Deze middag zijn er nog twee proeven.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons