van der Horst

Dani Sordo verder met Hyundai

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville kent nu ook zijn tweede teamgenoot voor volgend jaar. Hyundai Motorsport verbond Dani Sordo nog een jaartje langer aan de i20 WRC. De Spanjaard die een sterk seizoen rijdt zal zeven rally's betwisten in 2020.
  • Heinz Performance
Andrea Adamo was duidelijk na de rally van Wales. Echt gelukkig leek hij niet met de prestatie van Andreas Mikkelsen en de crash van Craig Breen stemde hem al helemaal niet tevreden. Wat doe je dan eens je thuisgekomen bent? Dani Sordo bellen en hem een contract voorschotelen. De Spanjaard won dit jaar nog in Sardinië en rijdt al twee jaar op rij een sterk (half) seizoen. De keuze van Hyundai is eerder logisch dan verrassend. Dat was ook de reactie van Adamo zelf.

Blijft er nog een belangrijke vraag open, want wellicht zal Sordo de wagen delen met Sébastien Loeb: wie wordt de vaste tweede rijder bij Hyundai? Andreas Mikkelsen presteerde nooit op het niveau dat hij haalde bij Volkswagen en is einde contract, Hayden Paddon is volledig uitgerangeerd en Craig Breen had maar één opdracht in Wales, namelijk op de baan blijven, die hij niet volbracht. 

Het is trouwens ook nog de vraag hoe gelukkig Neuville nog is. Neuville moest zich afgelopen weekend ook al schikken in de rol van merkenpiloot en moest vooral punten binnenhalen voor Hyundai. Als dat maar geen open wonde nalaat. De Belg geeft ook al een tijdje zachtjes aan dat hij meer had verwacht van de evoluties op de Hyundai. De Belg ligt wel al vast tot 2021.

In ieder geval, Sordo zal er niet om malen. Hij begint straks aan zijn zevende seizoen bij de Koreanen.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 9 oktober 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons