van der Horst

WRC: De strijd om Corona

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
De omgekeerde wereld, maar in Mexico gaan de WRC-toppers op zoek naar het meeste Corona, het bier weliswaar. Thierry Neuville en Elfyn Evans beginnen samen als WK-leider aan de eerste onverharde- en overzeese WRC-wedstrijd, die van Mexico.
Verdere woordgrapjes laten we uit. In Mexico zet de strijd om de titel zich verder met een primeur. Elfyn Evans (Toyota) komt er voor het eerst als WK-leider aan de start, al moet hij die plaats delen met Thierry Neuville (Hyundai). De kans echter dat één van hen de wedstrijd wint, is eerder gering want wie vroeg start in Guanajuato moet stof gaan vegen op de openingsdag en dat speelt zelden in hun voordeel.

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Dat biedt opportuniteiten aan andere titelpretendenten. Sébastien Ogier (Toyota) begint als derde en zou vanuit die positie de schade kunnen beperken op de openingsdag. Ogier won vorig jaar de Mexicaanse manche van het WRC met behoorlijk wat overmacht. Ott Tänak (Hyundai) begint als zesde en zit in een uitstekende positie om een eerste keer dit seizoen uit te halen voor zijn nieuwe werkgever. 

Bij Toyota rekenen ze uiteraard ook nog op Kalle Rovanperä, nummer vier in de WK-stand. Takamoto Katsuta en Jari-Matti Latvala, staan in tegenstelling tot enkele weken geleden niet aan de start. 

Hyundai gooit Dani Sordo in de strijd en die moet Tänak en Neuville bijstaan.

M-Sport rekent opnieuw op Esapekka Lappi, eerredder bij de Blauwe Ovaal, en Teemu Suninen. Gus Greensmith zet zijn leerproces verder. Er staan amper negen WRC's aan de start in Mexico.

In Rally 2 stuurt Hyundai Nikolay Gryazin en Ole Christian Veiby in de strijd. Andere favorieten zijn Pontus Tidemand, de gebroeders Heller en Oliver Solberg. En voor het spektakel moet Ken Block zorgen, hij start met zijn Ford Escort Cosworth.

Er wachten de rijders 24 proeven, maar daar zitten een pak showkp's bij. Na 325 kilometer en de afsluitende Power Stage kennen we de winnaar.

Foto: Citroën Racing & Hyundai Motorsport

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 10 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons