van der Horst

Deelnemerslijst Monte-Carlo deels prijsgegeven

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Een groot deel van de deelnemerslijst voor de komende Rally van Monte-Carlo, de eerste manche van het nieuwe WRC-seizoen, is vrijgegeven. En daar staan toch wel opvallende zaken op, en vooral niet op.
Minder dan een maand nog tot het startschot van het nieuwe WRC-seizoen wordt gegeven en de deelnemerslijst krijgt vorm.

Opvallend is dat er amper 11 WRC's ingeschreven zijn, ondanks de vier constructeurs en het gegeven dat de eerste drie wagens punten pakken voor het merkenkampioenschap. Citroën start namelijk met een duo en lijkt nu al te verzaken aan de merkentitel (wat eigenlijk al was aangegeven bij de bekendmaking van de line-up). Kris Meeke en Craig Breen moeten de editie van 2017 proberen door te spoelen. Ook M-Sport Ford is nog niet zeker dat ze effectief drie wagens aan de start zullen brengen. Sébastien Ogier en Elfyn Evans zullen zeker starten maar wie de derde wagen zal besturen is nog niet geweten. Bryan Bouffier wordt genoemd, maar het budget lijkt nog niet rond. Enkel Hyundai en Toyota zullen drie wagens inzetten.

In WRC2 zijn er voorlopig weinig inschrijvingen. Het wordt nu al uitkijken naar een strijd tussen Eric Camilli en Teemu Suninen die beide in de weegschaal liggen om later op het jaar door te schuiven naar het A-team van M-Sport Ford. Suninen mag in Zweden verwacht worden in een Fiesta WRC. Nog op de WRC2-lijst staan Guillaume de Mévius en Kevin Abbring met co-rijder Pieter Tsjoen.
Andere toppers in R5, maar dus niet in WRC2, zijn Kalle Rovanperä, Stéphane Sarrazin en Yoann Bonato die verrassend genoeg ingeschreven is met een 208 T16 R5.

Foto: Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 27 december 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons