van der Horst

WRC: Dertien manches in 2018 waaronder Turkije

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ook volgend jaar telt het WRC-seizoen dertien manches, verspreid tussen eind januari en midden november. Turkije maakt een comeback op de kalender ten koste van Polen.
Het huidige seizoen loopt nog volop, maar de kalender voor volgend jaar is al af. De belangrijkste verandering is de terugkeer van de Rally van Turkije met basis in Marmaris. De laatste keer dat die rally deel uitmaakte van de kalender was 2010. Toen won Sébastien Loeb. Er stonden nog andere rally's op de wachtlijst zoals Kroatië en voor Nieuw-Zeeland. Er was even sprake van een veertiende manche, maar daar werd op terug gekomen. Polen is kind van de rekening. De rally kreeg inzake veiligheid een slecht rapport.

Verder weinig veranderingen. Het seizoen begint iets later. De Monte-Carlo is de traditionele opener en vindt plaats van 25 tot 28 januari. Ook Zweden schuift daardoor een weekje op. Turkije staat gepland mid-september waardoor er tussen Sardinië, begin juni, en Finland, eind juli, een echt tussenseizoen is. Wales wisselt met Catalunya op de kalender. Geëindigd wordt er, net zoals dit jaar, in Australië. Die slotmanche staat gepland van 15 tot 18 november.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 september 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons