van der Horst

DMack zet geen wagen in volgend jaar

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
DMack zal volgend jaar geen eigen wagen meer inzetten in het Wereldkampioenschap Rally. Dat kondigt de bandenproducent aan via Twitter.
"We hebben al onze doelstellingen voor 2017 bereikt, met een overwinning, besttijden in zeven rally's, op kop gereden in vier rally's en drie podiums. Volgend jaar zetten we volop in op productontwikkeling en commerciële opportuniteiten", aldus de bandenfabrikant.

Dit jaar reed Elfyn Evans met een Ford Fiesta WRC die ingezet werd door DMack, het jaar voordien viel die eer Ott Tänak te beurt. DMack bewees de jongste twee jaar enorm performant op zware ondergronden zoals Argentinië, Polen en uiteraard Wales waar Evans won.

Met de overstap van Tänak naar Toyota komt Evans zo goed als zeker terecht in het A-team van M-Sport dat dicht bij een akkoord lijkt te staan met wereldkampioen Sébastien Ogier. Aangezien er volgend jaar drie wagens zullen punten pakken in het merkenkampioenschap valt het nog af te wachten wie de derde wagen zal bemannen. Teemu Suninen lijkt naar een akkoord te gaan voor een zestal rally's en mogelijk wordt ook Eric Camilli terug opgevist.

Foto: DMack



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 15 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons