van der Horst

WRC: Dominante Sordo, Neuville sterk

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo blijft de dominante leider na de ochtendlussen op zaterdag in de Rally van Sardinië. De Spanjaard behoudt een ruime voorsprong van een halve minuut op de concurrentie. En dat is nu Thierry Neuville die haasje over speelt met Sébastien Ogier.
Dani Sordo (Hyundai) had een uitstekende ochtend. De Spanjaard ontdeed zich met heel constante tijden volledig van Teemu Suninen (Ford) en kan stilaan beginnen controleren. Of de winnaar van vorig jaar zichzelf mag opvolgen, zal wellicht voor een groot deel afhangen van Thierry Neuville (Hyundai). De Belg moest eventjes Sébastien Ogier (Toyota) voor zich dulden maar met een snelste tijd op de slotproef van de ochtend ging hij opnieuw voorbij de Fransman die wel even stilviel in een haarspeldbocht en enkele seconden verloor. Aan de finish trok Neuville even zijn mondmasker weg om een brede glimlach te tonen. 

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
WK-leider Elfyn Evans (Toyota) behoudt nog altijd de controle in de strijd om de titel. De Welshman ging zelfs voorbij Teemu Suninen (Ford) die zijn uitstekende openingsdag niet kon bevestigen op een minder technisch parcours. Ott Tänak (Hyundai) is pas zesde en komt nog altijd niet in het stuk voor. De Est hield weerom de lippen stijf na de ochtendlus. Hij wordt wel niet geholpen door zijn startpositie. Hij moet namelijk als tweede de baan op.

Pierre-Louis Loubet (Hyundai) zit ondertussen dik in de punten, geholpen door het uitvallen van Gus Greensmith (Ford) die net als teamgenoot Lappi gisteren, moest opgeven met mechanische pech.  Jari Huttunen (Hyundai) is achtste en leider in WRC2.

Foto: Toyota Gazoo Racing en Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons