van der Horst

WRC: Dubbel voor Hyundai in shakedown Acropolis

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak heeft de snelste chrono gezet in de shakedown van de Acropolis, de tiende WRC-manche. Hyundai presteerde op Griekse bodem sterk in blok met Thierry Neuville op twee en Dani Sordo op vier.
Kalle Rovanperä (Toyota) moest als WK-leider als eerste de baan in Lygaria waar een parcours was uitgestippeld van 3.62 km. Meteen na de Fin gingen de tijden gevoelig naar beneden. Na de eerste run zette Dani Sordo (Hyundai) zich bovenaan. De Spanjaard is pas toe aan zijn derde rally dit seizoen maar toonde opnieuw dat hij amper ritme nodig heeft om te presteren. Hyundai bleef domineren tijdens de tweede run. Thierry Neuville (Hyundai) nam de koppositie over en dook als eerste en enige onder de 2:40.0. En geen twee zonder drie, want Ott Tänak (Hyundai) ging nog eens twee seconden onder de tijd van Neuville tijdens de derde passage. Neuville strandde op drie tiende.

Craig Breen (Ford) klokte een goede derde tijd op een kleine seconde van Tänak. Sordo besloot als vierde. De eerste Toyota vinden we pas op plaats vijf met Esapekka Lappi (Toyota) die zijn teamgenoot Rovanperä vooraf ging. Pechvogel van de ochtend was Sébastien Loeb (Ford) die na twee pogingen zijn Puma op kant moest zetten met technische problemen.

In Rally2 klokte Yohan Rossel de snelste tijd. Grégoire Munster eindigde netjes in de top 20 algemeen. Filip Pyck reed een 41ste tijd algemeen.

De rally start donderdagavond met een showproef in het Olympisch Stadion in Athene. Tussen vanavond en zondagmiddag moeten zestien proeven worden afgewerkt. Het zwaartepunt ligt op zaterdag, met onder meer twee passages over Pyrgos, goed voor 33 kilometer tegen de klok.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 8 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons