van der Horst

Duitsland: Forfait voor Princen (en Cracco sr.)

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Kris Princen zal niet deelnemen aan de komende Rally van Duitsland, de tiende manche van het WRC. De Limburger ging maandag op test van de baan. Zijn DS3 WRC geraakt niet tijdig klaar.
Princen ging de rally voor het eerst betwisten met een DS3 WRC van J-Motorsport. Een mooi geschenk voor de Belgische kampioen, maar zijn droom spatte uiteen op een ferme steen in de binnenkant van een bocht die de Limburger niet meer kon vermijden. Hij moest zelfs even naar het ziekenhuis voor een controle, maar de averij bleek mee te vallen. De schade aan de wagen echter is van die aard dat die niet tijdig hersteld geraakt waardoor Princen noodgedwongen verwezen wordt naar de zijlijn. 

De Belgische delegatie verliest nog een pion want ook Philip Cracco moet afzeggen. Hij heeft een oorzenuwontsteking. De zakenman ging de rally rijden met een Skoda Fabia R5. Zijn zoon Pieter-Jan Michiel Cracco start wel, in zijn vertrouwde Fabia die voor de gelegenheid een nieuw kleurtje kreeg.

Ondanks de afmeldingen blijft België goed vertegenwoordigd in Duitsland, met uiteraard Thierry Neuville in de spits, maar ook Grégoire Munster, Pieter Tsjoen en Sébastien Bédoret staan aan de start van de Duitse WK-manche.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 20 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons