van der Horst

WRC: Duitsland valt van de kalender, Sardinië schuift op

Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupé WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupé WRC
De volgende in de rij om van de WRC-kalender te vallen is de Rally van Duitsland. Dat is woensdag bevestigd door de organisatie na een weekje vol geruchten. Ook een 'light'-versie op het militair domein in Baumholder is afgeketst. Sardinië krijgt een plaatsje begin oktober.
  • St. Paul
Te weinig goedkeuring van de betrokken overheden. Zo vat de organisatie achter de "Deutschland" de afgelasting samen. Het verbod om grote sportevenementen met publiek te organiseren is verlengd tot eind oktober. Er lag een plan B op tafel om te rijden op het militair domein van Baumholder, maar de organisatie meent dat een mogelijke toestroom van ongehoorzame supporters onmogelijk te controleren valt. Geen geïmproviseerde rally op de Panzerplatte dus.

Daarenboven zien de autoriteiten de samenkomst van medewerkers en teams in Bostalsee, waar het servicepark is, en op de Panzerplatte niet zitten. Er geldt een maximumrestrictie van 350 personen, deelnemers inclusief, dus aan die richtlijn kan niet tegemoet gekomen. De toeschouwers krijgen hun ticket terug betaald.

Een streep door de rekening van het WRC en de Belgische fans die ieder jaar talrijk aanwezig zijn langs de Moezel. De Rally van Sardinië schuift naar begin oktober, van 8 tot 11 oktober. Dat is iets vroeger dan voorzien zodat het WRC niet in het vaarwater komt van de F1. Bovendien is het weer nog beter en zijn de dagen nog langer. Door het schuiven valt er nu een gat tussen Sardinië en de Ypres Rally. Dat laat ruimte voor een nieuwkomer, maar daar wordt voorlopig nog niets over gemeld.

Foto: Gerd Moors



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 26 augustus 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons