van der Horst

Spanje: Eerste proef, eerste winst voor VW Polo GTi R5

Petter Solberg - Volkswagen Polo R5
Petter Solberg - Volkswagen Polo R5
Lang heeft Volkswagen niet moeten wachten op een eerste overwinning op een klassementsproef met de nagelnieuwe Polo GTi R5. In de Rally van Catalonië zorgt Eric Camilli meteen voor een klein feestje voor de troepen van Sven Smeets.
  • Heinz Performance
De shakedown beloofde al veel goeds voor de nieuwgeboorte van Volkswagen. Petter Solberg zette in WRC2 een snelste tijd neer, gevolgd door Eric Camilli. De Noor en de Fransman zorgden dus meteen voor een mooi één-tweetje.

Die stunt kon in de straten van Barcelona niet herhaald worden maar Camilli zorgde wel meteen voor een eerste besttijd, voor de Skoda van Kalle Rovanperä. Solberg werd vijfde. Camilli noteerde zelfs een zesde tijd algemeen, voor Dani Sordo, Craig Breen, voor Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi, voor Sébastien Loeb, enz...

Eén zwaluw maakt de lente niet. Morgen wacht Volkwagen Motorsport een eerste grote test op de Spaanse gravelproeven, maar de eerste signalen ogen alvast uiterst positief. 

Foto: Volkswagen MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons