van der Horst

WRC: Elfyn Evans op weg naar vijfde WK-zege

Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans is nog twee proeven verwijderd van een eerste zege in de Rally van Finland en een vijfde WK-zege ooit. Ott Tänak en Craig Breen kwamen zondagochtend geen poot dichter. Thierry Neuville zal geen punten scoren dit weekend, want hij herstartte niet na zijn opgave gisteren.
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak (Hyundai) probeerde zondagochtend wel nog om dichter te komen bij Elfyn Evans (Toyota) door de eerste proef van de dag te winnen, maar de Welshman sloeg op de tweede proef genadeloos terug en zet Tänak nu op een achterstand van 12.2 seconden. Craig Breen (Hyundai) denkt duidelijk aan de merkenpunten. De Ier volgt al op ruim een halve minuut van de leider. Breen heeft wat marge want Esapekka Lappi (Toyota) zit op ruim 20 seconden.

Sébastien Ogier (Toyota) is vijfde op bijna drie minuten. De Fransman kreeg een tijdstraf van een minuut omdat hij zijn helm gisteren niet goed aan had. De leider in het wereldkampioenschap zal Evans een pak dichter zien komen in de WK-tussenstand, dus hij doet er goed aan om straks nog eens uit te halen op de Power Stage. Op ruime afstand van de Fransman volgen de Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux.

Teemu Suninen is achtste algemeen en nog altijd leider in WRC2. De Fin krijgt wel Mads Ostberg er niet afgereden. De Noor volgt al een half weekend op een tiental seconden van Suninen, maar komt zelf ook niet dichter.

Straks zijn er nog twee proeven, waaronder de afsluitende Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 3 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons