van der Horst

WRC: Ellende houdt aan voor Hyundai

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Hyundai blijft in het sukkelstraatje zitten. Thierry Neuville reed lek en verloor de voeling met de leiders, Ott Tänak moest zelfs opgeven. Kalle Rovanperä is vrijdagmiddag leider, terwijl Craig Breen de meubels redt voor Hyundai, als tweede.
Ott Tänak (Hyundai) reed al vroeg lek vanmorgen, maar was zeker nog niet uitgeteld voor de zege. In zijn jacht op de leiders maakte de Est een kleine fout die later duur betaald zou worden, want hij stond opnieuw lek. Met slechts één reserveband in de koffer had doorrijden geen zin meer. Tänak draaide op het midden van de proef af en droop af via een kleine toegangsweg. Een zuur moment voor Tänak die in Estland een gouden kans kreeg om zichzelf en Hyundai terug ietwat in de titelstrijd te brengen. 

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ook Thierry Neuville (Hyundai) reed lek. Ook de Belg schoof even van de baan, maar kon na de proef wel nog een reserveband monteren. Hij nam geen risico's en bracht de Hyundai netjes terug naar het servicepark. Gelukkige redt Craig Breen (Hyundai) de meubelen. De Ier verloor een pak tijd door problemen op de Ford van Gus Greensmith. Breen moest letterlijk en figuurlijk in het stof bijten, maar kreeg de verloren tijd gelukkig terug. Hij volgt op 4.8 seconden van de fiere leider en dat is nog altijd Kalle Rovanperä (Toyota), maar al genoot Breen wel even de virtuele koppositie.

Sébastien Ogier (Toyota) omzeilde alle valstrikken en is nu derde op 33.5 seconden. De Fransman komt opnieuw goed weg als opener. Normaal had Takamoto Katsuta (Toyota) daar moeten staan, maar de Japanner moest opgeven omdat zijn co-rijder Dan Barritt zich blesseerde. Aan het einde van derde proef had hij nek- en rugpijn. Het team is nu onderweg naar het ziekenhuis van Tartu.

Thierry Neuville is vierde op ruim 40 seconden. Elfyn Evans (Toyota) is vijfde op ruim driekwartminuut. Pierre-Louis Loubet is zesde, net voor de snelste in WRC2, en dat zijn Mads Ostberg en Andreas Mikkelsen. Teemu Suninen (Ford) zakt weg in de stand nadat ook hij mechanische problemen kende, dezelfde als zijn teamgenoot Gus Greensmith.

Na de middag volgen nog vier proeven, een hername van de ochtendlus.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons