van der Horst

Estland: Ott Tänak topt shakedown

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Het WRC heeft zich na een verplichte onderbreking van vier maanden terug op gang getrokken voor een tweede seizoenshelft die zwaar is ingekort. Vandaag wordt de Rally van Estland op gang geschoten met naast de shakedown nog een korte showproef. De Rally van Estland is door de vele forfaits net als Renties Ypres Rally aan de kalender toegevoegd. Vanaf morgen wordt het menens met 17 KP’s, verdeeld over twee dagen en 230 km tegen de klok. Een relatief korte wedstrijd dus.
Thuisrijder Ott Tänak werkte tijdens de shakedown op de gravel van Abissaare over 6.23 km drie runs af en kwam uit op 2’56”8. Ook de Finnen Lappi en Rovanperä voelen zich als een vis in het water op deze ondergrond en klokten de tweede en derde chrono. Lappi had vier runs nodig om zijn Ford Fiësta naar de tweede tijd te loodsen op anderhalve seconde van de Estse Hyundai-rijder. Rovanperä kwam tweemaal in actie en was met de derde chrono en op één tiende van zijn landgenoot de snelste Toyota. Zijn ploegmaat en leider in de WK tussenstand, Sébastien Ogier, reed zich naar een vierde chrono en was vier tiende sneller dan onze landgenoot Neuville, die het ook bij twee runs hield. Hij was wel dik twee seconden langzamer dan ploegmaat Tänak en sluit de top 5 af - voor Evans (Toyota), Breen (Hyundai), Katsuta (Toyota), Loubet (Hyundai) en Suninen (Ford).
De Noor Mats Östberg was de snelste in WRC2 met een Citroën C3 R5 voor landgenoot Veiby (Hyundai R5) en Tidemand (Skoda). Solberg junior was de snelste in WRC3, maar klokte wel de derde chrono in een VW Polo binnen de R5-wagens.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons