van der Horst

WRC: Evans als leider naar de slotdag in Portugal

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans mag als leider naar de slotdag van de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. De Welshman profiteerde van een 'off-day' van Hyundai om door te stomen naar de kop van de koers.
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Hyundai opende gisteren furieus maar in het slot van de openingsdag was er al stront aan de knikker, met de opgave van Thierry Neuville (Hyundai) en tijdsverlies bij Ott Tänak (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai). De Est nam wel nog vlot over op zaterdagochtend, maar ook hij moest op kant nadat hij een achterwiel afbrak, net zoals Neuville.

Elfyn Evans (Toyota) profiteerde optimaal, nam de kop en ontdeed zich van Sordo, maar op slotproef in Porto bracht deze laatste zijn achterstand terug tot tien seconden. "Eindelijk komen mijn uren op de karting van pas", aldus Sordo.

Sébastien Ogier (Toyota) volgt op ruim een minuut. Hij nam in het slot de maat van Takamoto Katsuta (Toyota), al drong de Japanner nog aan in Porto. Daarachter, op ruim vier minuten, volgen de Fords van Adrien Fourmaux en Gus Greensmith op vijf en zes. De leiders in WRC2, Esapekka Lappi en Janne Ferm, duiken de WRC-punten in dankzij de opgave van onder meer Thierry Neuville en Kalle Rovanperä.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons