van der Horst

Wales: Evans blijft op kop, Neuville stevig tweede

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na 13 van de 21 klassementsproeven in de Rally van Groot-Brittannië gaat Elfyn Evans nog altijd voorop. Thierry Neuville is ondertussen steviger tweede geworden.
Het zwaarste deel van de tweede dag zit er op. Met nog een kleine showproef en twee nachtproeven te gaan op zaterdag leidt Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) vrij comfortabel. De Welshmen blijft uitstekende tijden draaien op de DMacks en telt nu een voorsprong van 47,9 seconden op zijn dichtste achtervolger.

Dat is sinds deze middag Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) die in uitstekende doen is. De Oostkantonner is de enige bij machte om Evans wat te volgen, maar hij blijft vooral de Ford Fiesta's van Ott Tänak en Sébastien Ogier voor. De Belg heeft al bijna een kwart minuut voorsprong op zijn belagers.

Daarachter blijven Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) en Kris Meeke (Citroën C3 WRC) in een hevige strijd verwikkeld, maar ze naderen wel geen seconde op het voorpeloton.

Foto: Hyundai Motorsport.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons