van der Horst

WRC: Evans crasht, Ogier op titelkoers

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans zijn titelkansen kregen op de elfde proef van de Rally van Monza een stevige deuk. De Welshman gleed van de baan en moest opgeven.
Drama voor Elfyn Evans (Toyota) op de elfde proef. De Welshman was snel op weg, maar misschien iets te snel. Het begon steeds harder te sneeuwen in de Italiaanse bergen en de wegen werden steeds witter. De Brit verkeek zich op een sneeuwstrook. Hij ging veel te breed in een rechtse bocht en gleed achterwaarts het decor in. Meteen over en uit.

Sébastien Ogier/Julien Ingrassia - Toyota
Sébastien Ogier/Julien Ingrassia - Toyota
Sébastien Ogier (Toyota) redde het wel tot aan de finishlijn en krijgt nu een gouden kans op een zevende titel. De Fransman heeft het nu volledig in eigen handen. Een podiumplaats (en indien nog nodig, eindigen voor Evans op de Power Stage) blijft wel een must voor een nieuwe titel. 

Ogier kon profiteren van iets betere omstandigheden dan Esapekka Lappi (M-Sport) en Dani Sordo (Hyundai). De Fransman slaat in één klap een gat van 20 seconden op Sordo en 22 op Ott Tänak (Hyundai). Hyundai doet plots wel een goede zaak in de strijd om de merkentitel.

De laatste proef van de lus werd geannuleerd. Er wacht de rijders nog één proef op het circuit van Monza.

Foto's: Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons