van der Horst

Wales: Evans diept voorsprong uit, Neuville schuift op

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
In de Rally van Groot-Brittannië, de voorlaatste WRC-manche, leidt Elfyn Evans na 11 van de 21 klassementsproeven. Hij diept zijn voorsprong op zijn dichtste belagers steeds verder uit. Thierry Neuville drumt zich verder naar voren.
Er staat nog steeds geen maat op Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC). Na zijn drie besttijden op vrijdag, pakte hij op de vier eerste proeven op zaterdag telkens de snelste tijd. Hij heeft nu al ruim driekwart minuut voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. De Welshman kan stilaan aan controleren denken. Als Evans wint, zou het zijn eerste WRC-zege uit zijn carrière zijn, nadat die hem in Argentinië net ontglipte. Hij zou ook de eerste Brit in 17 jaar zijn die kan winnen in Wales, na Richard Burns in 2000.

Ver achter Evans is er een hevige strijd voor de overgebleven plaatsen op het virtuele podium. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) kon zijn stempel niet drukken en denkt vooral aan de WK-punten. De Fransman kan er mee leven dat er enkelen sneller zijn dan hem en laat begaan. Hij zakte zaterdagochtend van drie naar vier.
Ook Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) moest een plaatsje prijsgeven aan de grootste winnaar van de ochtend en dat was onmiskenbaar Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Neuville was in grootse doen en was de enige die min of meer in het spoor kon blijven van Evans die wel voordeel haalt uit zijn DMacks. Neuville sprong van vier naar twee. Ogier kan in dit scenario nog altijd kampioen worden, maar dan moet hij flink wat punten meer scoren in de Power Stage morgen.

Achter die kemphanen zit nog een triolet te strijden, geeneens zover van Ogier. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) en Kris Meeke (Citroën C3 WRC) vechten een secondenduel uit en blijven op die manier op nog geen kwart minuut van Ogier.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons