van der Horst

Evans en Ford domineren openingsdag in Wales

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans staat riant op kop in de Rally van Groot-Brittannië, zijn thuisrally. Na zeven proeven heeft de Welshman al bijna een halve minuut voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. Thierry Neuville is voorlopig vierde na een meer dan degelijke middaglus.
  • St. Paul
Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) ging vrijdagmiddag gewoon door op zijn elan en klokte op kp 5 zijn derde besttijd van de dag. Op de twee laatste proeven van de dag klokte hij twee keer de tweede tijd, maar kon hij alsnog zijn voorsprong uitdiepen. Hij heeft 24,6 seconden voorsprong op zijn Estse teamgenoot Ott Tänak. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) zet nog een derde Ford op het virtuele podium. Hij volgt op 26,8 seconden. Met deze tussenstand ligt Ogier op titelkoers.

Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) kende een uitstekende middag met onder meer een heel sterke besttijd op Hafren II, goed voor 35 kilometer tegen de klok. Hij sprong vrijdagnamiddag van stek zeven naar plaats vier. Zonder de tien seconden straftijd en het foutje van vrijdagochtend kon hij zich tussen de Fords mengen. Nu kijkt hij al aan tegen een achterstand van 37,1 seconden op Evans. Ogier en Tänak blijven wel binnen schot. 

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) is voorlpig vijfde maar hij heeft amper een tiende voorsprong op Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die wat wegdeemsterde na de middag. Na de Brit staan nog de Hyundai's van Andreas Mikkelsen, Dani Sordo en vrij slappe Hayden Paddon. Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) besluit de top tien.

In WRC2 leidt Pontus Tidemand. Hij gaat met Eric Camilli, Tom Cave en Eyvind Brynildsen een triolet Fords vooraf.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons