van der Horst

WRC: Evans met panache naar de kop

Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans heeft met een schitterende ochtendlus op zaterdagochtend de leiding overgenomen in de Rally van Finland, manche tien van het WRC. De Welshman blijft wel opgejaagd wild, want Craig Breen en Ott Tänak blijven volgen. Thierry Neuville is voorlopig vijfde.
Elfyn Evans (Toyota) scoorde een perfecte vier op vier zaterdagochtend. De Welshman stoomt daarmee van de derde plaats naar de leiding. Hij heeft al een marge opgebouwd op de achtervolgers, al blijft die beperkt tot 5.6 seconden op Craig Breen (Hyundai) die het weerom schitterend doet voor zijn werkgever. Ott Tänak (Hyundai) heeft moeite met het ritme maar klampt wel aan. Hij hangt op 9.7 seconden van de leider.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Daarachter zit er een groter gat. Dat heeft onder meer te maken met het wegvallen van Kalle Rovanperä (Toyota). De jonge Fin ging in de fout en moest de wagen gehavend op kant zetten. Esapekka Lappi (Toyota) heeft niet de snelheid van gisteren en volgt al op 33.3 seconden. Thierry Neuville (Hyundai) zit zelfs al op 53.4 seconden van de leider. De Belg maakt jacht op Lappi, maar staat nog voor een grote klus. Bovendien is de marge met Sébastien Ogier (Toyota) niet heel erg groot. De Franse WK-leider hangt op 13 tellen van de Belg. Op verre afstand volgen de Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux, maar zij zijn uiteraard niet geholpen door hun vroege startpositie.

In WRC2 is er een hevige strijd tussen Teemu Suninen en Mads Ostberg. Suninen heeft een bonus van 10 seconden op de Noor.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 2 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons