van der Horst

WRC: Evans neemt de leiding in handen

Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans heeft met nog één proef te gaan op de openingsdag de leiding genomen in de Monza Rally, de afsluiter van het WRC. Sébastien Ogier volgt op een zucht en zit nog altijd op titelkoers. Thierry Neuville is derde.
  • Powercars
Elfyn Evans (Toyota) heeft met een stevige lenderuk de leiding overgenomen van Sébastien Ogier (Toyota). De Welshman doet dus wat moet om zijn titelkansen gaaf het houden, maar om echt mee te doen voor de titel zou de Fransman helemaal moeten wegvallen vooraan. De Fransman heeft aan een achttal punten genoeg om de kroon nog eens op te zetten. Ogier volgt op amper 1.3 seconde van Evans.

Achter Ogier dringt de concurrentie niet echt aan. Thierry Neuville (Hyundai) kwam na de middag wel een beetje terug, maar hij hangt nog altijd op 21.5 seconden van de leider. Dani Sordo (Hyundai) is vierde, maar volgt al op ruim een halve minuut en lijkt al uitgeteld voor de zege. De top vijf wordt afgesloten door een ijzersterke Oliver Solberg (Hyundai) die zijn draai wel lijkt te vinden in de Hyundai. Ook hij volgt nog binnen de minuut van de koploper(s).

Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde, Gus Greensmith (Ford) zevende, een ietwat twijfelende Teemu Suninen (Hyundai) achtste en Kalle Rovanperä bescheiden negende (Toyota). De Fin trekt zich van de strijd vooraan niets aan en gaf aan pas in actie te treden mocht de merkentitel in het gedrang komen.

De top tien wordt vervolledigd door de leider in WRC3 Yohan Rossel. Hij heeft een voorgift van amper vier tellen op zijn titeluitdager Kajetan Kajetanowicz. In WRC2 vielen heel wat toppers vooraan weg. Andreas Mikkelsen reed lek, Nikolay Gryazin raakte een betonblok. Marco Bulacia is de fiere leider.

Grégoire Munster is heel knap veertiende en volgt op amper drie seconden van Bulacia, al strijden beiden wel op andere fronten.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons