van der Horst

WRC: Evans op weg naar vierde carrièrewinst in Portugal

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans is op weg naar de overwinning in de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. De Welshman ontdeed zich van Dani Sordo die vooral de meubelen moet redden voor Hyundai.
  • De Swert Opticiens
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Elfyn Evans (Toyota) begon furieus aan de slotdag. Op de openingsproef wist hij zijn voorsprong op Dani Sordo (Hyundai) zowat te verdubbelen tot om en bij de 20 seconden. En op de volgende proef graaide hij opnieuw de snelste tijd mee waarmee hij de Spanjaard wellicht definitief uitschakelde voor winst. Sordo volgt nu op exact 22 tellen van Evans.

Daarachter is iedereen al aan het rekenen en bezig met de rubbers te sparen voor de afsluitende Power Stage in Fafe, zoals Ott Tänak, Kalle Rovanperä en Thierry Neuville die wel de snelste tijd reed op de eerste doortocht over Fafe. Sébastien Ogier (Toyota) volgt nu al bijna op anderhalve minuut van zijn teamgenoot. Takamoto Katsuta (Toyota) is vierde op bijna twee minuten. Daarachter vechten de Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux om de vijfde plaats.

Esapekka Lappi is zevende en leidt nog altijd in WRC2. De Fin kan onbedreigd naar zijn tweede zege van het seizoen rijden. Teemu Suninen volgt immers al op anderhalve minuut van zijn landgenoot.

Straks volgen nog twee proeven. Fafe, met de bekende jump op het einde, sluit de wedstrijd af als Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport  & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 mei 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons