van der Horst

WRC: Evans pakt de eindzege in Zweden

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Zoals verwacht heeft Elfyn Evans de zege gepakt in de Rally van Zweden, manche twee van het WRC. Thierry Neuville eindigde zesde.
  • Dreamdrive
De koppositie van Elfyn Evans (Toyota) kwam op de slotproef niet meer in gevaar. De Welshman boekte na een perfect weekend zijn tweede WRC-zege, na Wales 2017. Ott Tänak boekt zijn eerste podium voor Hyundai. De Est reed een regelmatige wedstrijd, maar kon Evans niet bijbenen. Hij eindigde op 12.7 seconden van de Brit die niet meer doorduwde op de Power Stage. 

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Dé prestatie van de dag kwam van Kalle Rovanperä (Toyota). De jonge Fin klokte een fabelachtige tijd op de Power Stage, nam alle punten mee naar huis en verdrong Sébastien Ogier (Toyota) van het podium. "Mijn voorbanden zijn zo goed als op, maar ik duwde wel flink door", zei de Fin laconisch, maar toch met een lachje. Ogier moest dus vrede nemen met de vierde plaats en moest zijn teamgenoten laten voorgaan.

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Esapekka Lappi (M-Sport) eindigde vijfde op dik een halve minuut. Thierry Neuville (Hyundai) deed nog een poging om de Fin te pakken, maar strandde op anderhalve seconde. Hij pakte wel vier kostbare punten mee uit de Power Stage, die hem toelaten om de leiding in de puntenstand te behouden. Craig Breen (Hyundai) en Teemu Suninen (M-Sport) vervolledigen de top acht.

In R5 ging de winst naar Jari Huttunen, die het haalde van Emil Lindholm en Mads Ostberg na een spannende strijd.

De volgende rally is die van Mexico. Daar zal het weer ongetwijfeld geen hoofdrol spelen en kan alle aandacht gaan naar de strijd om de winst. Elfyn Evans mag voor het eerst in zijn carrière als WK-leider de baan op. Hij telt nu 42 punten, evenveel als Neuville. Ogier is derde met 37 punten. Kalle Rovanperä vierde met 30 punten.

Foto: Toyota Gazoo Racing WRC & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 16 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons