van der Horst

WRC: Evans pakt de kop in slot Kroatië

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans heeft op twee proeven van het einde de koppositie overgenomen van Sébastien Ogier in de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. Thierry Neuville kwam een beetje dichter op de leider, en kan mikken op de tweede plaats van Sébastien Ogier.
  • Dreamdrive
Elfyn Evans (Toyota) was het beste wakker zondagochtend. De Welshman pakte twee keer de snelste tijd en nam daarmee zelfs de koppositie over van Sébastien Ogier (Toyota). De wereldkampioen werd wel niet echt op zijn waarde geklopt. Ogier had namelijk een ongeval op verbinding. Een wagen kwam rechts in zijn flank terecht toen hij halt wou houden aan de kant van de weg. Daardoor gaat de deur van de Yaris niet meer helemaal dicht.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Evans heeft nu een voorsprong van 2.8 seconden op Ogier en 8.4 seconden op Thierry Neuville (Hyundai). Puur op snelheid lijkt vooral Evans te ver weg voor Neuville, maar deze rally zit vol verrassingen.

Dat bleek nog maar eens vanmorgen: Gus Greensmith (M-Sport) heeft hydraulische problemen, Adrien Fourmaux (M-Sport) stak even vast in een gracht en had hulp nodig van het publiek. Op die manier sprong Takamoto Katsuta (Toyota) over Greensmith en komt hij op 15 tellen van Fourmaux' vijfde plaats. Craig Breen (Hyundai) is nog altijd achtste maar kan misschien nog profiteren van de problemen bij Greensmith om nog een plaatsje goed te maken.

Foto: Toyota Gazoo & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 25 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons