van der Horst

WRC: Evans rukt zich los

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans is zaterdagmiddag nog altijd de leider in de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. Hij gaat Kalle Rovanperä en Takamoto Katsuta vooraf. Toyota vult dus het volledige podium.
Er viel heel wat te beloven zaterdagochtend met onder meer heel wat lekke banden. Maar het wedstrijdfeit van de ochtend was de fout van Sébastien Ogier (Toyota) die veel tijd verloor nadat hij vast kwam te zitten in een gracht.

Ondertussen rukt Thierry Neuville (Hyundai) op nadat hij gisteren kreeg af te rekenen met mechanische problemen. De Belg profiteerde onder meer van pech bij de concurrentie en klom op van plaats 7 naar plaats 5. Hij hangt wel nog op een minuut van het virtuele podium. "We gebruikten onze zachte banden gisteren, om een goede positie te hebben voor vandaag, maar door de technische problemen bevinden we ons in dezelfde positie als gisteren", aldus Neuville.

Dat podium is volledig gevuld door Toyota. Elfyn Evans (Toyota) rukte zich op de lange proef van Amarante los van Kalle Rovanperä (Toyota) en heeft nu een voorsprong van 18.4 seconden. De WK-leider probeerde wel aan te dringen, maar zat door zijn banden op het einde.

Op ongeveer anderhalve minuut van de kop strijden Takamoto Katsuta (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai) om de derde stek op het podium. Voorlopig trekt de Japanner aan het langste eind.

In WRC2 leidt Teemu Suninen nog altijd, maar hij krijgt wel Yohan Rossel achter zich.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons