van der Horst

WRC: Evans terug in commando

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
In de rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen, heeft Elfyn Evans zaterdagmiddag de leiding terug overgenomen van Sébastien Ogier. Ondanks een snelste tijd van Thierry Neuville kreeg de Belg toch een klap in de algemene stand.
Thierry Neuville (Hyundai) was goed wakker en pakte de snelste tijd op de openingsproef op zaterdag, weliswaar met de concurrentie in zijn nek. Op de volgende proef verliep het echter minder goed voor de Belg.

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Het was Elfyn Evans (Toyota) die indruk maakte op een moeilijke proef met veel ijs en sneeuw. De Welshman klokte een kanontijd en sprong daarmee terug over Sébastien Ogier (Toyota) in de algemene stand. Neuville verloor 13.8 seconden op Evans in die proef en nog eens 6.2 seconden op Ogier. In de algemene stand leidt Evans nu met 4.8 seconden op Ogier. Neuville staat al op 16.6 seconden. 

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb (Hyundai) blijft vierde maar al op twee minuten van het koptrio. Hij heeft nog een halve minuut voorsprong op Esapekka Lappi (M-Sport) die stilaan onder stoom komt. Kalle Rovanperä (Toyota) zet zijn ontdekkingstocht verder, op drie minuten van zijn teamgenoten. Eric Camilli (Citroën) is eerste R5 en leider in WRC3 op plaats zeven. Hij sprong over Takamoto Katsuta (Toyota) die goed weg kwam na een foutje. Hij moest wel even stoppen om sneeuw uit zijn voorbumper te halen. 

Mads Ostberg (Citroën) leidt nog altijd in WRC2, en is tiende algemeen. Grégoire Munster blijft veertiende algemeen, maar zag zijn concurrenten voor hem, zoals Yoann Bonato en Yohan Rossel, ietwat wegrijden.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons