van der Horst

Wales: Evans toont ambities op shakedown

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans heeft zijn ambities voor de Rally van Groot-Brittannië duidelijk gemaakt tijdens de shakedown donderdagochtend. De Fordrijder was meesterlijk op de korte testproef in de Welshe bossen.
Evans (Ford Fiesta WRC) had aan het einde van de vorige rally, die van Spanje, zijn ambitie al uitgesproken voor de Rally van Wales, en zette die donderdagochtend meteen kracht bij. Hij ging als enige, tot drie keer toe zelfs, onder de twee minuten. Met zijn 1:58.1 toonde hij meteen ook het potentieel van zijn DMack-banden op het Welsche onverhard.

Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) klokte een knappe tweede tijd. Van de nog overblijvende titelpretendenten was Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) de snelste met een derde tijd. Thierry Neuville (Hyundai i20) deed amper 0.2 seconde minder goed en zette een vijfde tijd neer in 2:00.5. Sébastien Ogier deed een seconde minder goed dan Neuville. Hij klokte een zevende tijd. Ogier kan dit weekend voor een vijfde keer wereldkampioen worden.

Foto: DMack Tyres



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 26 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons