van der Horst

WRC: Evans vliegt naar vierde winst

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans heeft de Rally van Portugal op zijn naam geschreven. Dat is de vierde manche van het wereldkampioenschap rally. De vierde WRC-zege van de Welshman kwam in het slot niet meer in gevaar. De Welshman doet samen met Sébastien Ogier een gouden zaak in de strijd om de titel.
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Elfyn Evans (Toyota) nam gisteren het heft in handen nadat de Hyundai's één na één wegvielen en hij vlot de maat nam van Dani Sordo (Hyundai). De Brit gaf Sordo op zondag geen enkele kans meer en kon met een geruststellende voorsprong naar de slotproeven. Evans kon in Kroatië al zijn vierde WRC-winst boeken, maar uitstel was duidelijk geen afstel, want enkele weken later mag hij alsnog op het hoogste schavot en doet hij een gouden zaak in de strijd om de rijderstitel. Dani Sordo kon de druk niet aanhouden en moest vooral punten zien te scoren voor Hyundai dat geen al te beste beurt maakte na het wegvallen van eerst Thierry Neuville en later Ott Tänak.

Sébastien Ogier (Toyota) reed onbedreigd naar een derde plaats, waarmee hij ongeschonden wegkomt nadat hij vrijdag de weg moest openen en meteen een pak tijd verloor. De Fransman kwam nooit in het stuk voor, eindigde op anderhalve minuut van de winnaar, maar verlaat Portugal wel met een nieuwe podiumplaats, na twee overwinningen eerder dit seizoen.

Takamoto Katsuta (Toyota) blijft sprokkelen na drie zesde plaatsen en nu een knappe vierde plaats, zijn beste resultaat ooit. Hij bond ook moedig de strijd aan met Ogier gisteren. De Japanner ging de twee M-Sport Fords vooraf. Gus Greensmith (Ford) haalde het nipt van zijn teamgenoot Adrien Fourmaux (Ford) die er met zijn Belgische corijder Renaud Jamoul opnieuw een sterke wedstrijd heeft opzitten.

Esapekka Lappi - VW Polo Rally2
Esapekka Lappi - VW Polo Rally2
Door het wegvallen van veel WRC's boekte Esapekka Lappi (VW) een mooie zevende plaats. De Fin won ook in WRC2, voor Teemu Suninen (Ford) die als achtste eindigde. in WRC3 haalde Kajetan Kajetanowicz het maar net van Yohan Rossel. In JWRC ging de winst naar Martins Sesks, die het met een riante voorsprong haalde van Sami Pajari die een tijdlang aan de leiding reed.

De volgende afspraak is die van Sardinië, binnen twee weken al. Ogier zal er opnieuw moeten openen met 79 punten op zak. Elfyn Evans telt 77 punten uit vier wedstrijden. Thierry Neuville heeft nu 57 punten, dankzij vier extra Powerstagepunten. Tänak, winnaar op de Power Stage, telt 45 punten.

Foto: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport & WRC.com



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons