van der Horst

WRC: Evans zet zich snel op kop in Catalonië

Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans staat na drie klassementsproeven in de Rally van Catalonië op kop. In de voorlaatste manche van het WRC-seizoen probeert hij Sébastien Ogier onder druk te zetten in de strijd om de titel. Thierry Neuville is voorlopig tweede.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Elfyn Evans (Toyota) heeft duidelijk zijn titeldroom nog niet opgegeven. De Welshman was vrijdagochtend ongenaakbaar. Hij was in alle drie de ritten de snelste, al moest hij de besttijd in de tweede proef wel delen met Thierry Neuville. Evans heeft een voorsprong van 7.9 seconden op Thierry Neuville (Hyundai). De Oostkantonner hield er een strak ritme op na met uitstekende chrono's maar klaagt dat hij teveel onderstuur heeft. "Ik kan niets doen. Ik krijg de wagen echt niet ingestuurd", aldus Neuville die niet de enige is die onderstuur ondervindt.

Sébastien Ogier (Toyota) is derde op 12.6 seconden. De Fransman kan dit weekend kampioen worden, maar dan moet hij nog voorbij Evans. Voorlopig komt de regerende wereldkampioen iets tekort om zijn teamgenoot te gaan bedreigen. Maar met een virtuele podiumplaats doet hij alsnog een uitstekende zaak in de strijd om de titel. Dani Sordo (Hyundai) is vierde op 16.7 seconden.

De rest lijkt al niet meer mee te doen voor de overwinning. Kalle Rovanperä (Toyota) staat al op 25 seconden. Ott Tänak (Hyundai) volgt op 33.1 seconden. De Est ging op de tweede proef aan hoge snelheid rond en verloor zo een tiental tellen.

Adrien Fourmaux en Gus Greensmith volgen als zeven en acht.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons