van der Horst

WRC: Fia maakt kalender 2024 bekend

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
De Internationale automobielfederatie FIA heeft de WRC-kalender voor 2024 bekend gemaakt. Letland en Polen zijn de 'nieuwkomers'. Mexico en Estland vallen af. Net als in 2023 zijn er dertien manches.
Adios Mexico en tot ziens Estland. Die twee manches moeten plaats ruimen voor Polen en Letland, twee hypersnelle rally's die zullen zorgen voor een zomer op snelheid want de nieuwkomers gaan de Rally van Finland vooraf. 

Zoals de traditie het wil opent het WRC met het duo Monte-Carlo - Zweden. Daarna trekt de karavaan al naar Kenya die de plaats inneemt van Mexico op de kalender. Daarna volgen Kroatië, Portugal en Sardinië, voor we aan de grootste wijzigingen komen. Polen neemt de oude datum van Kenya in, eind juni, gevolgd door Estland en Finland. Het najaar start in Griekenland, alvorens de teams de verplaatsing naar Chili maken. Ook in 2024 is er plaats voor de Central European Rally en Japan sluit opnieuw het rijtje af.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons