van der Horst

WRC Finland: Kris Meeke is terug

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
De bezinningsperiode heeft Kris Meeke deugd gedaan want de Brit was in zijn Citroën C3 WRC donderdagochtend de snelste op de shakedown van de Rally van Finland, manche negen van het WRC. Thierry Neuville tikte als tweede aan.
Zoals de traditie het zo stilaan wil opende WK-leider Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) de weg, voor de nummer twee in de WK-tussenstand Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Het was echter Ott Tänak die de beste eerste run op zijn naam zette, maar de tijden gingen daarna gevoelig naar beneden.

Ogier leek met een tijd van 2:14.2 lang op weg naar de snelste tijd, maar die tijd werd hem ontnomen. De Fransman kon profiteren van een strobaal die niet op zijn plaats lag. Die was weggetikt door Valeriy Gorban (Mini WRC). Ook Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) knalde op datzelfde obstakel.

Toch kwamen nog enkele piloten dicht bij die tijd. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) klokte 2:14.9, en was daarmee exact een halve seconde trager dan Thierry Neuville die op zijn beurt een tiende moest toegeven op Kris Meeke. De Brit lijkt helemaal terug na een korte bezinningsperiode. Meeke won vorig jaar de Rally van Finland.

De rally start donderdagavond met de showproef Harju. Er moeten 25 kp's worden afgewerkt tussen donderdag en zondagmiddag.

Tijden onder voorbehoud: Ott Tänak reed aan het eind een tijd van 2:14.8. De vier merken zijn dus vertegenwoordigd op de eerste vier plaatsen.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons