van der Horst

WRC: Fourmaux en Munster draaien warm voor Monte-Carlo

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux is het seizoen gestart met een overwinning in de Jänner Rally, de opener van het Oostenrijkse kampioenschap. Hij reed er, net als teamgenoot Grégoire Munster, met het oog op de komende rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC.
M-Sport zond zijn gezanten uit afgelopen weekend. Zowel Adrien Fourmaux als Grégoire Munster namen deel aan de Jänner Rally, de traditionele opener in Oostenrijk die lang tot het Europese circuit behoorde. 

Hermann Neubauer (Skoda) opende het snelste op de korte showproef. Adrien Fourmaux (Ford) nam meteen over en hield de kop twee dagen lang vast, al liep zijn voorsprong op Simon Wagner (Skoda) nooit ver op en moest de Fransman het onderste uit de kan halen om het laken naar zich toe te trekken. Fourmaux won uiteindelijk met 9.7 seconden voorsprong op Wagner. Neubauer schoof mee het podium op.

Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
Grégoire Munster (Ford) had andere plannen. Hij kwam vooral het rubber testen met het oog op de Monte-Carlo. Hij ging daarbij niet altijd voor de meest geschikte bandenset. Zijn plan viel een beetje in duigen door problemen met het voorste differentieel en een overhitte motor. Op dag twee klokte de Belg wel sterke tijden en ging hij zelfs lopen de snelste tijd op de Power Stage.

Wagner diende wel nog protest, waardoor Munster uit de uitslag verdween. Een verkeerd uitgesneden band lag aan de basis van die uitsluiting, maar de M-Sporters mogen met een goed gevoel naar het prinsdom Monaco, in minder dan twee weken.

Foto: Jänner Rally & Michaël Jurtin

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 8 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons