van der Horst

WRC: Fourmaux langer op reservebank

Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Adrien Fourmaux mist na Griekenland ook de WRC-manche in Nieuw-Zeeland. M-Sport kwam met de Nordist tot een vergelijk om de dure verplaatsing voor een vierde Puma niet te maken. Uitgeteld is de Fransman nog niet, want volgende week start hij de testsessies voor Catalunya, waar hij er ook weer bij zal zijn.
Adrien Fourmaux (Ford) raakt stilaan op een zijspoor. Na een moeilijk begin in het WRC dit jaar, leek hij zich ietwat te herpakken, maar zijn crash in de Ypres Rally, verstoorde de curve. Fourmaux was ziek, maar ging alsnog achter de vierde plaats van Oliver Solberg (Hyundai) aan, maar miskeek zich op Watou. Een streep door de rekening die insklaps werd doorgetrokken naar Griekenland, waar hij niet mocht/kon starten van M-Sport. Er was teveel schade aan de Puma, en M-Sport houdt het bij één kas per rijder.

Er leek een comeback in de maak in Nieuw-Zeeland, maar de logistiek en de financiële kosten worden verbloemd in het statement van M-Sport. Fourmaux mag zich volledig richten op Catalonië waar hij zijn zitje moet zien te redden voor volgend jaar. De jonge dokter moet dus nog even vrede nemen met de reservebank, terwijl M-Sport Craig Breen, Gus Greensmith, en de betalende Lorenzo Bertelli wel uitstuurt naar Kiwiland.

Foto: RIP - Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 21 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons