van der Horst

WRC: Fourmaux mikt op goed eindresultaat in Ieper

Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Adrien Fourmaux is de enige echte "régional de l'etappe" van deze Ypres Rally, althans van alle WRC-rijders. De jonge Fransman woont op een zucht van de Belgische grens. Hij kijkt dan ook uit naar een goed resultaat met enkele tijden in de top drie.
"We zijn er helemaal klaar voor. We hadden een goede test op een parcours dat representatief is voor de proeven. Ieper is een heel snelle rally waar je vooral de rempunten goed moet bekijken, of je eindigt in de maïs. We weten ook dat we later de baan op gaan, dus we hebben goed geanalyseerd waar het vuil kan worden", vertelt de jonge Fransman die al de nieuwe Puma aan de tand mocht voelen. "Renaud Jamoul (zijn co-rijder nvdr) gaf me al heel wat tips, en ook Patrick Snijers." Snijers zette ook Gus Greensmith op weg.

"We leggen onszelf geen druk op, ook al zullen er veel vrienden hier zijn. Het is ontzettend leuk om toeschouwers te zien en Frans-Belgische vlaggen langs de weg te zien", zegt Fourmaux. "Dat zorgt wel voor motivatie. Ons doel is om ons een paar keer te tonen in de top drie en finaal zeker in de top zes te eindigen", gokt hij bescheiden. "We moeten vooral nog veel leren. Dit is pas onze tweede rally op asfalt in een WRC-wagen."

Foto: RIP - Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 11 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons