van der Horst

Geen nummer #1 in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Citroën Total WRT - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën Total WRT - Citroën C3 WRC
Het zal lang zoeken zijn naar het nummer 1 in de komende Monte-Carlo Rally, de openingsmanche van het WRC. Ott Tänak behoudt op de deelnemerslijst namelijk zijn nummer 8, terwijl het nummer 1, gezien zijn titel voor hem gereserveerd was. Thierry Neuville blijft trouw aan het nummer 11 terwijl Sébastien Ogier op pad gaat met #17.
Zoals het er nu naar uit ziet, zal er geen nummer 1 te zien zijn in het WRC. Sinds vorig jaar mag iedereen zijn eigen nummer kiezen. Enkel dat eerste nummer blijft gereserveerd voor de kampioen, maar Ott Tänak verzaakt aan dat prestigenummer en houdt vast aan zijn nummer acht. Net zoals alle andere toprijders trouwens, Thierry Neuville gaat terug op pad met nummer 11 en Esapekka Lappi, nieuwbakken M-Sportrijder, houdt vast aan zijn 4. 

Sébastien Ogier moest wel veranderen van nummer, als kampioen-af. Hij gaat voor het nummer 17. Hij gaf nog geen uitleg daarvoor, maar het kan wijzen op zeven wereldtitels. Eentje bij de Juniors en zes échte wereldtitels. De een kan wijzen op zijn titel in de Volant Peugeot. Maar voor het finale verhaal, laten we liever Ogier zelf aan het woord.

Nog nieuw: Takamoto Katsuta gaat voor #18, Kalle Rovanperä kiest voor het nummer 69. Welk nummer Jari-Matti Latvala zich aanmeet is nog onbekend. Hij start in de Rally van Zweden, winnaar in 2017, net zoals Sébastien Loeb die trouw vasthoudt aan zijn nummer 9.

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 3 januari 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons