van der Horst

WRC: Geen plaats voor Ieper op WRC-kalender met 14 manches

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Hoewel de kalender voor 2023 nog moet bekrachtigd worden bij de FIA, lijken de krijtlijnen uitgezet. Ieper krijgt geen stekje op die kalender.
In 2023 zou het WRC van dertien naar veertien manches uitbreiden, maar op de voorlopige kalender is geen plaats voor Ieper. De Ypres Rally keert terug naar eind juni, de traditionele datum, en maakt (minstens) deel uit van het Belgische Rallykampioenschap.

Het was ook al langer duidelijk dat ook Spanje en Nieuw-Zeeland niet zouden terugkeren in 2023 en ook voor een comeback van de Rally van (Wales /) Groot-Brittannië is geen ruimte. Mexico, Chili en Saudi-Arabië zouden wel (opnieuw) hun intrede maken, en er lijkt een nieuwe manche in de maak in Centraal-Europa, op de grens tussen Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Voor (relatieve) nieuwkomers als Kroatië, Kenya, Estland en Japan is er wel nog stek voorzien.

Het gouden duo Monte-Carlo en Zweden zal normaal 2023 als vanouds aftrappen. 

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 6 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons