van der Horst

WRC: Geen Portugal in 2020

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De Rally van Portugal, vijfde manche van het WRC (21-24 mei), gaat dit jaar niet door. Er werd nog gezocht naar een andere datum, maar de onvoorspelbaarheid van de huidige coronapandemie dwingt de organisatie ertoe om de manche vroegtijdig volledig te schrappen.
Terwijl er nog gezocht wordt naar een nieuwe datum voor de rally's van Argentinië en Sardinië, heeft de Automóvel Club de Portugal beslist zijn manche van de kalender te halen. Volgens hen is het niet haalbaar om de rally in volledig gezonde en veilige omstandigheden te laten plaatsvinden.

Voor Argentinië en Sardinië wordt dus wel nog een datum gezocht in het almaar krapper wordende kalenderjaar. Het is maar de vraag of alle teams de overstap naar Zuid-Amerika nog willen maken. Argentinië had moeten aansluiten bij Mexico en Chili. Dat laatste land werd eerder al geschrapt door politieke spanningen. Kenia, midden juli, zou de eerstvolgende manche moeten worden, maar ook dat lijkt niet haalbaar als het virus daar toeslaat. De merken stonden al niet te springen om in die omstandigheden naar Afrika te reizen. Ook in Finland zijn de organisatoren nog niet zeker dat de rally zal kunnen doorgaan. Die gaven enkele weken al te kennen dat de situatie nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Mochten al die rally's geschrapt worden, dan begint het WRC opnieuw in Nieuw-Zeeland begin september, onder voorbehoud. 

Na een geschrapte rally van Chili, een hertekende rally van Zweden en een ingekorte manche in Mexico is de Monte-Carlo voorlopig de enige rally die in normale omstandigheden kon doorgaan. Men zou het al bijna vergeten, maar Sébastien Ogier is nog altijd WK-leider met 62 punten, acht meer dan Elfyn Evans en twintig meer dan Thierry Neuville.

Foto: TGR WRC GazooDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 30 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons