van der Horst

WRC: Gewijzigd parcours voor Monte Carlo, met open deuren (voorlopig)

Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
De Automobile Club MC heeft vrijdag vorm gegeven aan de eerste WRC-manche van 2021. Alles blijft uiteraard onder voorbehoud. Opvallend is dat er voorlopig geen gewag wordt gemaakt van een rally achter gesloten deuren.
Zuid-Franse regiopers had eerder deze week al opgevangen dat de Monte Carlo enkele wijzigingen zou ondergaan en dat heeft de organisatie ook bevestigd, zonder al te veel duiding.

De rally start donderdag 21 januari zonder shakedown. De traditionele nachtelijke proeven worden 's middags al verreden, uiteraard om de avondklok te respecteren. Saint-Disdiers - Corps trapt af, gevolgd door Saint-Maurice - Saint-Bonnet. Meteen goed voor dik 40km. Daags erop wachten zes proeven op zo goed als ongekend terrein. Op zondag wachten nog eens vier proeven, en uiteraard de afsluitende Power stage. Zowat 85% van het parcours werd gewijzigd. Uiteraard heeft het noodweer van enkele maanden geleden daarmee te maken. Heel wat wegen in de buurt van de vertrouwde proeven zijn weggespoeld of werden ernstig beschadigd. Zo wordt de befaamde Turini-proef niet verreden. Opvallend is dat de organisatie niet spreekt van een rally achter gesloten deuren, al kan dat wellicht snel veranderen, mochten de coronacijfers niet goed evolueren in Frankrijk.

Ondertussen maakte de organisatie een eerste lijstje met namen bekend, met onder meer alle toppers in WRC en WRC2. In WRC3 al een stevige Belgische input met Cédric De Cecco, Cédric Cherain en Pieter Tsjoen (naast Kevin Abbring). Ondertussen maakte Davy Vanneste ook al bekend dat hij zou deelnemen aan de openingsmanche van het WRC.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons