van der Horst

WRC: Greensmith enige vaste rijder bij M-Sport

Teemu Suninen - Ford Fiesta
Teemu Suninen - Ford Fiesta
Grote veranderingen bij M-Sport, dat de line-up voor 2021 stevig hertekent. Esapekka Lappi is het kind van de rekening en heeft geen zitje meer. Teemu Suninen moet het doen met een beperkt programma. Hij wisselt af met Adrien Fourmaux. Gus Greensmith is de enige met een volledig programma.
Zoals Esapekka Lappi al aangaf in Monza, is er (voorlopig) geen plaats meer voor de Fin bij de troepen van Richard Millener. Zelfs voor Teemu Suninen zit er geen vast zitje meer in. De Fin zal een beperkt programma afwerken, al wordt nu al gekeken om zoveel mogelijk WRC-manches af te werken. Suninen zal het wel zonder Jarmo Lehtinen moeten doen. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe co-rijder.

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
"Nieuwkomer" is Adrien Fourmaux, die op die manier een extra Belg naar het topniveau brengt. De jonge Fransman wordt namelijk bijgestaan door Renaud Jamoul. Fourmaux genoot dit jaar al de steun van M-Sport en werkte een gevarieerd programma af met de Fiesta Rally2, waarmee hij zich duidelijk in de kijker reed. Ook Fourmaux zal een beperkt programma afwerken met de WRC. Dat programma wordt aangevuld met een volledige WRC2-campagne. Fourmaux zal dus nog even zijn WRC-debuut moeten uitstellen, want in de Monte-Carlo (als die doorgaat uiteraard) start hij nog met de Rally2-versie.

Gus Greensmith - Ford Focus WRC
Gus Greensmith - Ford Focus WRC
De enige die wel zeker is van een volledig programma, is Gus Greensmith. De jonge Brit krijgt dus een unieke kans om verder ervaring op te doen ondanks een vaak wisselvallig parcours (denk onder meer aan de twee crashes in Monza). Uiteraard is het geen geheim dat hij ook wat Britse Ponden meebrengt die M-Sport na een moeilijk jaar wel kan gebruiken.

Richard Millener gaf ook te kennen dat ze hard werken om enkele toprijders toe te voegen aan het team dit jaar. Of daar een plaatsje bij is voor Lappi, is nog onduidelijk.

Foto: M-Sport en Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 6 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons