van der Horst

Grönholm maakt comeback met Yaris in Zweden

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Het ziet er naar uit dat Toyota Gazoo Racing in Zweden vier wagens zal inzetten. Marcus Grönholm is namelijk aangekondigd om aan te treden met de Toyota Yaris WRC in de tweede WRC-manche. Het is van 2010 geleden dat de Fin nog eens een WRC-manche betwistte. Het nieuws is wel nog niet officieel bevestigd door Toyota zelf.
Zweedse bronnen komen met een verrassende aankondiging. Tweevoudig wereldkampioen Marcus Grönholm zal in Zweden aantreden met een Toyota Yaris WRC. De voorbije jaren waren er al eens geruchten van een kleine comeback, maar daar bleef het dan ook bij.

Het is al van 2010 geleden dat Grönholm nog eens een WRC-manche reed, ook toen was dat de rally van Zweden. Hij nam toen deel in een Ford Focus WRC. Grönholm won de rally vijf keer, een eerste keer in 2000, een laatste keer in 2007. De boomlange Fin won in totaal 30 WRC-rally's.

De rally van Zweden van 14 tot 17 februari.

Foto: VW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 14 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons