van der Horst

WRC: Historische achtste overwinning voor Sébastien Ogier in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft op een autoritaire wijze de 110de Rally van Monte-Carlo op zijn naam geschreven. Hij pakt ook de volle buit, met winst op de Power Stage De regerende wereldkampioen verwoestte de tegenstand met enkele stevige mokerslagen op vrijdag en zaterdag. Elfyn Evans had op zondag geen verhaal meer. Thierry Neuville opent het seizoen en zijn samenwerking met Martijn Wydaeghe met een podiumplaats.
  • Hamofa Performance
2009, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en nu 2021. Sébastien Ogier (Toyota) heeft zijn achtste triomf in het prinsdom binnen. Dat is er eentje meer dan Sébastien Loeb. Ogier begon rustig op donderdag maar haalde vrijdag en zaterdag enkele keren gericht uit. Zelfs een lekke band en een halve minuut verlies kon de wereldkampioen uit Gap niet uit zijn lood slaan. Op zondag reed hij Elfyn Evans (Toyota) los uit het wiel, maar de Welshman kan wel terugblikken op een sterke wedstrijd. De ideale manier om de wrange smaak van Monza weg te spoelen. Voor Jari-Matti Latvala kon het seizoen als nieuwe teambaas amper beter beginnen.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai) reed al bij al een goede wedstrijd, maar de ontdekkingsfase met Martijn Wydaeghe en een foute bandenkeuze vrijdagochtend, lieten hem niet toe om mee te spelen voor winst. Nochtans: Neuville verloor sinds vrijdagmiddag amper nog terrein. De Ootstkantonner schoof op zondag nog voorbij Kalle Rovanperä (Toyota) nadat die lek reed. Ook de Fin heeft er een goede wedstrijd op zitten. Vrijdagochtend stond hij zelfs even aan de leiding, maar dat was voor Ogier onder stoom kwam. Rovanperä pakte wel nog vier punten mee uit de Power Stage.

Dani Sordo (Hyundai) oogde wat bleekjes maar scoort wel voor Hyundai de nodige merkenpunten. De Spanjaard blonk weerom uit in betrouwbaarheid en regelmaat. Takamoto Katsuta (Toyota) scoort een goede zesde plaats, zijn beste prestatie ooit, al moest hij daarvoor wel nog even knokken tegen Andreas Mikkelsen (Skoda).

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
De Noor won wel in WRC2 en werd dus zevende algemeen. Hij pakte ook de Power Stage, ondanks een kleine fout die hem in een sneeuwmuur duwde. Hij haalde het voor Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul (Ford). Ook dit duo mag terugblikken op een goede wedstrijd met tijden die vaak sneller waren dan die van Mikkelsen.

Nu volgt een kleine pauze, tot de Arctic Rally, eind februari. Het wordt een eerste kennismaking voor iedereen met Rovaniemi.

Foto: Toyota Gazoo, Hyundai Motorsport en M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 januari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons