van der Horst

WRC: Hyundai blijft nachtmerries herbeleven, Neuville geeft op

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Het wil maar niet lukken voor Hyundai. Op de slotdag van de Safari Rally heeft Thierry Neuville moeten opgeven met een gebroken ophanging. Daardoor komt Takamoto Katsuta voor het eerst in zijn carrière op kop van een WRC-wedstrijd. Sébastien Ogier staat klaar om de leiding en winst over te nemen.
  • Powercars
De drama's blijven zich opvolgen voor Hyundai na enkele moeilijke wedstrijden in Portugal en Sardinië. Ook in Kenia zien de troepen van Andrea Adamo af met eerst een vroege opgave van Dani Sordo, later tijdsverlies voor Ott Tänak en nu de nieuwe opgave van Thierry Neuville, terwijl hij vanmorgen nog zegezeker leek.

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta
Daardoor rijdt Takamoto Katsuta (Toyota) nu plots op kop. Hij kan zomaar in de voetsporen treden van Kenjiro Shinozuka die begin de jaren '90 twee WRC-manches won, in Ivoorkust en Yoshio Fujimoto die de Safari won in 1995 (weliswaar buiten het WRC). Of Katsuta een stukje Japanse rallygeschiedenis  zal bijschrijven is allesbehalve zeker in deze knotsgekke wedstrijd. Sébastien Ogier (Toyota) is inmiddels genaderd tot op acht tiende van de leider.

Ott Tänak (Hyundai) is nu derde en kan dus de meubelen voor Hyundai redden. De Est wordt gevolgd door een duo Fords, met Gus Greensmith op vier en Adrien Fourmaux op vijf. Kalle Rovanperä is opgeschoven naar een zesde plaats, ondanks zijn opgave vrijdag.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons