van der Horst

WRC: Hyundai dubbelt, Neuville baalt

Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak - Hyundai i20
Hyundai staat na de openingsdag in de Rally van Sardinië bovenaan met twee wagens. Ott Tänak mag als leider gaan slapen en heeft Dani Sordo als buffer op de Toyota's. Thierry Neuville moest een plek prijsgeven na een lekke band.
  • Powercars
Hyundai liet Toyota vrijdag geen enkel snelste tijd. Ott Tänak nam de eerste vijf, Dani Sordo de laatste drie al moest hij die allerlaatste wel delen met Thierry Neuville. De Belg kende een baaldag. In de openingsfase stond de afstelling niet goed, en op het moment dat hij onder stoom kwam liet hij even de motor afslaan om nog wat later een foutje te maken wat hem gelukkig "maar" een lekke band kostte. Zijn gedeelde besttijd in het slot was een schamele troost.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak leidt nog altijd, maar ziet zijn voorsprong op Sordo slinken tot minder dan 20 seconden. De Est lijkt nu al te controleren want Sébastien Ogier (Toyota) volgt al op ruim 36 seconden, en dat is de man om in de gaten te houden voor de Est. 

Daarachter volgt een duo met Elfyn Evans (Toyota) en Neuville, op ruim een minuut van de kop. Tussen beiden zitten amper twaalf tienden. 

Takamoto Katsuta (Toyota) is ondanks enkele foutjes knap zesde op minder dan anderhalve minuut. Mits een meer consistentere prestatie had de Japanner in de buurt gezeten van het podium. Hij hoeft alvast geen rekening meer te houden met de mannen achter zich want daar vechten Mads Ostberg en Jari Huttunen een mooie robbertje uit in strijd om winst in WRC2. Yohan Rossel leidt WRC3.

Foto. Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons