van der Horst

WRC: Hyundai haalt Breen in huis

Craig Breen - Citroën C3 WRC
Craig Breen - Citroën C3 WRC
Hyundai zorgt voor een verrassing van formaat door Craig Breen in hun line-up op te nemen voor de komende Rally van Finland. De Ier mocht vorig jaar beschikken bij Citroën maar krijgt alsnog een herkansing op het hoogste niveau. Hayden Paddon werd gepasseerd en liet dat ook duidelijk blijken.
De 29-jarige Breen zocht dit jaar zijn heil in Ierland en Italië en liet al snel zien dat hij meer waard is dan rondtuffen in een nationaal kampioenschap. Dat moet ook in het oog gevallen zijn bij Hyundai, dat alles uit de kast haalt om een eerste merkentitel binnen te halen. Het is niet het geliefkoosde terrein van Dani Sordo, en Sébastien Loeb reed er al niet meer sinds 2012, dus ging Hyundai aanbellen bij Breen.

Nochtans konden ze ook Hayden Paddon weer in de armen gesloten hebben. De Nieuw-Zeelander kent de wagen en komt op een ondergrond die hem altijd goed heeft gelegen. Vorig jaar eindigde hij er nog vierde. "Is dit een aprilgrap?" vroeg Paddon zich openlijk af op Twitter, waarop hij meteen zijn excuses aanbood tegenover Breen. Wellicht wordt die uitlating meteen ook het finale adieu voor Paddon bij Hyundai.

Naast Breen stelt Hyundai ook Andreas Mikkelsen op, en uiteraard Thierry Neuville die begin augustus op zoek moet gaan naar extra punten om de kloof met Ott Tänak en Sébastien Ogier verder te dichten in de WK-tussenstand. 

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 26 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons