van der Horst

WRC: Hyundai laat Mikkelsen thuis tijdens Corsica

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Het is nog ruim vijf weken voor de Rally van Corsica, de vierde manche van het WRC, maar Hyundai heeft niet langer gewacht om hun line-up bekend te maken. Opvallend: Dani Sordo en Sébastien Loeb vormen weer één team, terwijl Andreas Mikkelsen naar de reservebank wordt geschoven.
  • Hamofa Performance
Initieel zou Hyundai Dani Sordo en Sébastien Loeb afwisselend inzetten, maar vroeg in het seizoen komen de troepen van Andrea Adamo daar al op terug. De Spanjaard en de Fransman zullen in Corsica beide rijden en vormen zo echt weer het duo van weleer.

Kind van de rekening is Andreas Mikkelsen. Hij zou samen met Thierry Neuville het volledige kampioenschap beslechten maar van dat plan stapt Hyundai al af. Meteen ook een (veeg) teken dat ze in de Noor geen toekomstige wereldkampioen zien. Mikkelsen kende een uiterst mak 2018, crashte in Monte-Carlo, maar eindigde wel mooi vierde in Zweden, echter zonder indruk te maken. 

Hyundai wil in Corsica zijn drie asfalstspecialisten inzetten om 1. hun kopman zo goed mogelijk bij te staan en 2. uiteraard zoveel mogelijk merkenpunten binnen te halen. Tegelijkertijd kan Mikkelsen door wat weg te zakken in de stand een goede startpositie bekomen in Argentinië.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 19 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons