van der Horst

Hyundai Motorsport start met tweede team onder Hyundai Mobis World Rally Team

Hyundai i20 WRC - livery 2015
Hyundai i20 WRC - livery 2015
Zoals geweten zal de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon de troepen van Hyundai Motorsport komen versterken vanaf de Rally van Zweden en werd de Nederlander Kevin Abbring aangetrokken als officieel testrijder. Rond dit tweetal wordt nu, parallel met het Hyundai Shell World Rally Team van Neuville en Sordo, een tweede team opgetrokken of het Hyundai Mobis World Rally Team. Verder is het nu zeker dat ook Abbring tijdens minstens vier wedstrijden effectief aan de start zal komen in het WRC 2015.
Vanaf de volgende wedstrijd binnen het WRC 2015 zullen we dus een derde Hyundai i20 WRC met startnummer 20 aan de start zien met de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon en dit in een parallel team binnen de structuur van Hyundai Motorsport. Buiten een licht gewijzigde livery met Mobis als hoofdpartner op de wagens blijven deze identiek aan de exemplaren van Neuville en Sordo en worden deze tijdens de rally op dezelfde voet behandeld binnen eenzelfde structuur.

Verder maakte Hyundai Motorsport ook bekend dat de Nederlander Kevin Abbring voor minstens vier wedstrijden een vierde wagen zal bemannen. Over welke wedstrijden het gaat, werd nog niet gecommuniceerd. Meer dan waarschijnlijk wil Hyundai een strategische rol spelen in de puntendeling inzake de titelstrijd bij de constructeurs.  

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 2 februari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons